El manifest   Impulsors   Signants   Acte de presentació  
 

DESENES DE PERSONALITATS SIGNEN UN MANIFEST A FAVOR D'UNA ÚNICA CANDIDATURA

Elsingulardigital - dilluns, 17 de maig de 2010
 

Desenes de personalitats d'àmbits tant diversos com la política, la literatura, la filosofia, la cultura, l'art i la medicina han signat un manifest per demanar una única candidatura sobiranista a les pròximes eleccions catalanes. L'objectiu de la petició seria aconseguir motivar "els abstencionistes" i portar al Parlament de Catalunya un grup de diputats que, sense renunciar a la seva ideologia, es comprometin a treballar plegats per assolir la independència.

 

L’acte, aquesta mateixa tarda i amb un poder de convocatòria aclaparador, s'ha aprofitat per fer una crida a tot l'independetisme català per celebrar una conferència unitària que esdevindria realment “un pas cap endavant”, segons els organitzadors de la iniciativa. El text afirma que l'estancament de l'autonomisme "significaria per a la Nació catalana l'acceptació d'una mort dolça". Un segon punt és l'estructura actual dels partits catalans, que els signants creuen que "no porta enlloc". Un tercer aspecte és la necessitat d'unir forces per aconseguir que totes les candidatures sobiranistes que es presentin a les eleccions s'apleguin en una. El manifest descarta la via federalista perquè "pràcticament no hi ha federalistes a Espanya".

L’articulista del Singular Digital, Víctor Alexandre, que ha estat present a la presentació, ha volgut destacar que “la llibertat a l’hora de decidir és un dret” i ha lamentat que a Catalunya la gent “té massa por a escenificar i a posicionar-se sobre la independència”. Alexandre ha acabat el seu breu però contundent discurs admetent que “sense estat propi no hi ha país”. El manifest també té el suport de personalitats com Salvador Cardús, Jordi Coca, Raimon Panikkar, Miquel Calçada, Joel Joan, Josep Maria Terricabras o el metge Moisés Broggi que durant el seu parlament ha dit que ” la relacio entre Catalunya i Espanya és impossible” i que “Espanya no ens pot veure però, a la vegada, ens necessita”, ha conclòs.

<< Tornar enrere
 
 
 
   
Videos  
Fotos  
Premsa  
   
Document Original  
Veure el document  
Descarregar el document  
   
Contactar  
Circulars  
Voluntaris